5582 HC, Waalre

Waalre – Akkerstraat 22

€ 1.395.000,- k.k.

Bouwjaar
1934

Perceeloppervlakte
703 m2

Aantal kamers
11

Beschrijving

Deze sigarenfabriek is spectaculair omgebouwd naar een industriële villa met onder andere 3 suites/slaapvleugels, een muziekkamer en ware ontvangsthal een professionele keuken en zeer ruime living. Het heeft een echte wow factor. De villa kent in haar architectuur enkele overeenkomsten met de Witte Dame in Eindhoven. Het ligt op een ideale plek in de Brainport regio vlakbij bossen, winkels, scholen, uitvalswegen, ASML, de High Tech Campus en op 15 min fietsen van het centrum van Eindhoven. Kortom een uniek pand op een unieke locatie met een geschiedenis.
 
INDUSTRIEEL KNUS Verbindt
De sfeervol industriële villa verrast eenieder die hier op visite komt op een positieve manier. Een droomhuis met een historie, waar rust, ruimte en verbinding op een unieke locatie samenkomen met behoud van authentieke elementen. 
 
BUITEN geniet je van ruimte zon, privacy en rust
De villa heeft een grote tuin van ca 380 m2 met meerdere zonneterrassen rondom, waarbij de hele dag van de zon kan worden genoten. Daarnaast is in het ontwerp rekening gehouden met natuurlijke schaduwzones door het plaatsen van meerder bomen, een hoge haag met mooi aansluitende schutting, wat u veel rust en privacy geeft. Aan de voor- en zijkant meerdere parkeermogelijkheden, 3 parkeerplaatsen op eigen terrein. Buiten sluit heel mooi aan op binnen. Eventueel zijn parkeerplaatsen eenvoudig nog vergunningsvrij extra te creëren, daarbuiten is op het grondgebied zelfs bij te bouwen indien men dat wenst.
 
BINNEN – sfeervol, ruimte & authentieke elementen 
Via de entree met noten houten en een volledig om zijn as draaiende industrieel stalen taatsdeur komt u binnen. U wordt binnen omarmd door de sfeer. De grote sfeervolle living (ca 76 m2) met een mooie muurkast en hoge authentieke plafonds en sfeervolle ecodesign haard welke door Dominique Imbert is ontworpen maken de living af. Deze verwelkomt u en uw gasten vanuit de entree en in een handomdraai omarmd ze de living, eethoeken en keuken met vlammend vuurspel en mooie vormgeving.  De warmteafgifte ligt tussen de 8 en 19 Kw. De Bathisca Focus Hublot haard/kachel kan 360 graden draaien. De grote van de kamers start bij ongeveer 4 bij 4 meter naar groter. Het pand biedt voldoende mogelijkheden om eenvoudig extra kamers te creëren en naar wens (subtiele) aanpassingen te doen.
 
KEUKEN:
De keuken doet zijn naam eer aan ‘Convivium’  tafelgezelschap/gasten – met hen met wie men het leven viert en met wie men trouwt. Bij feesten wordt de lade-koelkast in het kookeiland gebruikt. Dit exclusieve en professionele keukeneiland is ontworpen door Antonio Citterio en staat mooi in de grote keuken en hoge plafonds. Er hangt een bijzonder grote sfeervolle hanglamp erboven. De keuken is van alle gemakken en snufjes voorzien. Het heeft een met down draft afzuigsysteem met plasma filter en veel opbergruimte. De apparatenkast bergt energie efficiënte apparaten veelal van Gaggenau, waaronder een wijn koelkast met meerdere zones. Over de gehele achterpui hangen hoge diep donkerblauwe toneel gordijnen, deze geven zowel de keuken, de living als 1e verdieping overdag en natuurlijk in de avond een extra dimensie.  De hoogte van de plafond is hier ca 5.60 m. Twee vides – ieder ter grootte van een kamer – zweven links en rechts boven de keuken. Zo is de leefkeuken de verbindende factor tussen de living, de vides en de tuin. 
  
PIANO RUIMTE:
De piano ruimte is verbonden aan hal, living en keuken. Zo ondersteunt de pianoruimte op de begane grond de living. De ruime hal heeft bij de entree een grote meterkast met servers en switches en speciale krachtstroom aansluiting voor elektrische auto buiten. Daarnaast voldoende kastruimte en garderobe achter een schuifkast. Deze schuifdeuren nemen u mee op een ‘trip down to memory lane’ van de sigarenfabriek. Vanaf 1934 huisden er namelijk respectievelijk een dependance van de Romulus sigaren fabrieken in, verschillende scholen maakte van leslokalen gebruik tijdens de oorlog, er huisde een textiel fabriek in, woonde verschillende gezinnen en na renovatie in 2000 huisde er een architecten bureau en advies bureau op het gebied van het nieuwe werken, alvorens het in 2017 getransformeerd werd tot luxe woonvilla.
 
VIDES, SUITES, LOUNGES :
De villa biedt zoals gezegd twee kamer grote vides, zwevend boven de keuken. U heeft twee mogelijkheden om de eerste verdieping te bereiken via twee  nog authentieke in beton gegoten trappen. Het heeft drie slaapsuites (dubbele slaapvertrekken: op de begane grond, op de eerste en op de tweede verdieping). Op de begane grond is Suite 1, gastenverblijf met dressing room, op de eerste verdieping Suite 2, de mooie master bed room met dressing room en luxe badkamer en Suite 3 op de tweede verdieping bijna een tweede master bed room met game room, annex logeer vertrek.
 
WERKEN & LEVEN: Op de eerste verdieping zijn concentratie- en werkzones waar goed gefocust kan worden en waar je heerlijk kunt ontmoeten en loungen. In deze ruimten wordt privacy ondersteund door een open bibliotheekkast die de ruimte verdeeld maar ook weer open elementen heeft waardoor het ruimtelijk gevoel behouden blijft. 
 
ENERGIELABEL A:
Het pand is goed geïsoleerd, beglazing, vloer, wanden, dak. Het dak is bedekt met wit bitumen hetgeen het binnen klimaat zeer ten goede komt (+/- 30 graden koeler dan zwart bitumen in de zomer) en een positief effect op de werking van de zonnepanelen. Er is sprake van energiezuinige apparaten van hoogwaardige high end merken, verlichting is over het algemeen led of van lage wattage. Het dak is voorzien van 30 zonnepanelen. De aanwezige WTW-unit verwarmt, verkoelt en ventileert het gehele pand desgewenst. Verder is er op een grootgedeelte van de de BG vloerverwarming en doen radiatoren mee in de dynamiek van energie huishouding en warmte verzorging. Afgelopen jaren zijn de gemiddelde energiekosten (gas en electra) rond en onder de 200 euro per maand gekomen. 
De zonnepanelen zijn eigendom op basis van huurkoop waarbij energie opbrengst garantie, verhelpen van storingen en onderhoud onderdeel zijn van de overeenkomst. Dat maakt dat het een uiterst interessante samenwerking is met de Groene zone welke door de Gemeente ondersteund is.
Deze overeenkomst is naar wens in een keer af te kopen. 
De EcoDesign haard: deze heeft een energie label A+, is ECO-Future-Proof, warmteafgifte 8-19Kw, 83% efficiëntie, CO output 0,1%. (info. van website Focus)
 
Kortom WONEN en LEVEN in balans:
Energie efficiënt, ruim en knus industrieel erfgoed op deze plek is uniek. Dicht bij de bossen van Waalre, onder de rook van de `High Tech Campus’ en ASML. Vlakbij winkelcentrum, scholen, restaurants en alle (sport)voorzieningen. Op 15 minuten fietsen van het centrum van Eindhoven.
In de buurt is alle rust en privacy die je bijna niet vindt in een sociaal hart maar je normaal elders moet zoeken. De ruimtelijke plannen die op dit moment door de gemeente uitgevoerd worden, maken Waalre nog groener, sfeervoller en wonen op de locatie van dit industrieel erfgoed steeds unieker. 
 
STERKE PUNTEN VAN DE VILLA EN BIJZONDERHEDEN:
– Unieke locatie, een unieke pand met een geschiedenis; 
 
LOCATIE:
 – Fantastische ligging, overal dichtbij in de Brainport regio; 
 – Sfeervol, Rust, ruimte en verbinding; 
 – Authentieke elementen, hoge plafonds, stijlvol, exclusief en kwalitatief werkingsniveau; 
 – Pand met een mooie geschiedenis.
 
BINNEN:
 – 3 suites 6 slaapkamers (2 op begane grond, 2 op 1ste verdieping en 2 op 2de verdieping); 
 – 2 badkamers; 
 – Meerdere werk- en ontspanningsruimten;
–  Grote living met 360-graden draaibare haard/kachel (A+ Eco Future Proof); 
 – Beide haarden merk ‘Focus; 
 – High end keuken ontworpen door Antonio Citterio; 
 – Alarminstallatie aanwezig.
 
BUITEN:
 – Luxe, stijlvol en recent aangelegde tuin met terrassen duurzame materialen (thermisch gemodificeerd essenhout, duurzaamheidsklasse 1);
 – Poort van NESA (Afrikaans hardhout met zwaar stalen poort);
 – Tuin aangelegd met druppelslang sproei installatie voor hagen en bomen; 
 – Luxe buitenverlichting;
 – Autolader aanwezig.
 
DAK EN ZONNEPANELEN:
 – 30 zonnepanelen sinds sept 2019, lease koop ca 85 euro per maand sinds nov 2019 inclusief onderhoud, storingsmelding en energie opbrengst garantie;
 – Wit bitumen dak voor hogere licht opbrengst van de zonnepanelen;  
 – Gunstig energie verbruik; – WTW unit (ventileren, koelen, verwarmen 19/24 graden), vloerverwarming. 

MOGELIJKHEDEN:
 – Omgevingsvergunning Wonen/tuin biedt extra voordelen, rechten voor eigenaar (informeer de makelaar hoe het precies zit);
 – Verkopers verlangen een waarborgsom/bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom.  

KENMERKEN:
Koopsom: Euro 1.395.000,- k.k.
Aantal kamers: Living, keuken, piano ruimte, 6 Slaapkamers, 4 open vertrekken (werkomgevingen, lounge)
Inhoud woning: ca. 1.620 m3
Perceel oppervlakte: 703 m2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie: ca. 445 m2
Soort woning: Villa
Bouwjaar: 1934, gerenoveerd 2001, getransformeerd 2017-2021

VERKOOPPROCEDURE:
Voor informatie over deze woning kunt u contact opnemen met Coppelmans Makelaardij. Na mondelinge overeenstemming wordt er door partijen een koopovereenkomst getekend. In tegenstelling tot de situatie vóór 1 september 2003 is de koop van een woning (door een consument) pas gesloten als de koopovereenkomst door koper en verkoper is ondertekend. Tot die tijd is er geen rechtsgeldige koop. Dit is door meerdere gerechtshoven bevestigd; indien een koopovereenkomst ten aanzien van een woning niet schriftelijk wordt vastgelegd conform artikel 7:2 BW, is de sanctie nietig.

MEETINSTRUCTIE:
De woning is zorgvuldig professioneel ingemeten. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. 

AANSPRAKELIJKHEID:
De verstrekte gegevens in deze brochure zijn met zorg samengesteld. Voor de juistheid van de informatie zijn wij in belangrijke mate afhankelijk van derden en aanvaarden wij, noch de verkoper, enige aansprakelijkheid. De opgegeven maten zijn circa-maten. De verstrekte informatie is van algemene aard, geheel vrijblijvend en is slechts een uitnodiging om in onderhandeling te treden.

Kenmerken

Koopprijs
€ 1.395.000,- k.k.
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwjaar
1934
Bouwvorm
Bestaande bouw
Soort
Villa
Dak type
Plat dak
Soorten
Parkeerplaats, Geen garage

Oppervlakten

Perceel oppervlakte
703 m2
Woonoppervlakte
445 m2

Indeling

Aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
6
Aantal badkamers
2

Energie

Energieklasse
A

Plattegronden

Contact

Geïnteresseerd in deze woning?

Coppelmans Makelaardij

Elzentlaan 27

5611 LG Eindhoven

Contact Neem contact op