5612 LM, Eindhoven

Eindhoven – van Kinsbergenstraat 4

€ 550.000,- k.k.

Bouwjaar
1900

Perceeloppervlakte
450 m2

Aantal kamers
5

Beschrijving

VAN BUITEN KLEIN EN INTIEM, MAAR VAN BINNEN SPECTACULAIR EN ROYAAL

Houdt u van verrassingen? Vanaf de buitenzijde kunt u niet vermoeden wat deze vooroorlogse halfvrijstaande woning allemaal te bieden heeft.

Dat begint al direct bij het binnenkomen van deze woning, waar mooie ensuite deuren de ruime hal afscheiden van de eetkamer. Samen met de keuken maken deze 2 vertrekken onderdeel uit van het originele woonhuis.
Hoge plafonds, een prachtige leistenen vloer en authentieke deuren zorgen hier voor een karakteristiek gevoel.

De eetkamer staat in open verbinding met het in de uitbouw gelegen woongedeelte. De speelse vormgeving van deze uitbouw contrasteert op een zeer mooie manier met het originele woonhuis.
Het licht dat door de diverse raampartijen en de fraaie lichtstraat binnenkomt, zorgt voor een aangename sfeer en veel ruimtelijkheid. Daarnaast is het zicht op de enorm diepe achtertuin met grote berging, eigen parkeerplaats aan de zijkant van de woning, zonneterras en het vele groen optimaal.
Privacy is hier trouwens gegarandeerd!

De keuken (vernieuwd in 2018) is groot en uitgevoerd in een stijl die perfect aansluit bij de rest van deze smaakvolle woning en vooral het fornuis springt hier direct in het oog. De dichte keuken in hoekopstelling is uitgevoerd met een granieten aanrechtblad, spoelbak, fornuis (Falcon Classic 110) met 5-pits inductie kookplateau, 2 ovens, een gril, afzuigschouw, vaatwasser, koelkast en losstaande diepvries.

Vanuit de bijkeuken is de 1e verdieping te bereiken en daar valt de open indeling meteen op. Aan het einde van de oude trapopgang bevindt zich direct een royale open slaapkamer met een dakkapel.
De slaapkamer biedt toegang tot een gemoderniseerde badkamer en een afgescheiden kamer die in gebruik is als inloopkast. Beide vertrekken zijn vergroot door de aan de achterzijde geplaatste dakkapel.
Vanuit deze slaapkamer ie er een open bergvliering die met een losse ladder bereikbaar is.

De ruime badkamer is voorzien van een inloopdouche, een hoekbad, dubbele wastafel, toilet en vloerverwarming.

De woning is gelegen in de buurt ‘Oud-Woensel’ in een recent vernieuwde wijk. Deze wijk is volop in ontwikkeling waarbij oud grotendeels plaats maakt voor nieuw. Op loopafstand zijn de Kruisstraat en Woenselse Markt gelegen. Hier zijn diverse winkels te vinden waaronder supermarkten, bakker, postkantoor, kappers en natuurlijk allerlei kramen met verse producten op de wekelijkse markt. In de nabije omgeving bevinden zich ook meerdere basisscholen, een apotheek en een speeltuin. Binnen fietsafstand zijn daarnaast ook de Fontys Hogescholen en de Technische Universiteit gelegen. Op korte afstand is het centrum van Eindhoven bereikbaar waardoor uitvalswegen met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken zijn. Met de auto zijn diverse snelwegen (A2 en A50) snel te bereiken via de Boschdijk.

Belangrijk om te weten:

– Vooroorlogs halfvrijstaand herenhuis met franse kap en grote uitbouw aan de achterzijde;
– Eigen parkeerplaats aan de zijkant van de woning;
– Ontvangsthal met garderoberuimte en riant toilet;
– Gemoderniseerd toilet met wastafel;
– Praktische vaste kast met aansluiting wasmachine;
– Speels vormgegeven woonkamer in uitbouw met onder andere een lichtstraat en openslaande deuren die toegang bieden tot de tuin;
– Zeer veel lichtinval en optimaal zicht op de achtertuin door de vele raampartijen;
– Geheel in de stijl van de woning uitgevoerde keukeninrichting (vernieuwd in 2018) met onder andere een authentiek fornuis en alle benodigde apparatuur;
– Portaal met trapopgang en bergruimte onder de trap;
– Gigantische open zolderkamer met dakkapel, in het zicht liggend dakspant;
– Veel ruimtelijk gevoel doordat de slaapkamer open is gemaakt tot in de nok van het huis;
– Bergvliering, bereikbaar via losse ladder;
– 2e kamer met dakkapel, momenteel in gebruik als kastenkamer;
– Ruime badkamer met dakkapel, grote inloopdouche, hoekbad, dubbele wastafel, toilet en vloerverwarming;
– De wanden van de badkamer zijn afwisselend voorzien van maremeren tegels en strak stucwerk en op diverse plaatsen is de verlichting ingebouwd;
– Ongeveer 33 meter diepe achtertuin met groot zonneterras aan het huis, volwassen beplanting, een gazon, tuinverlichting en een houten overkapping;
– 2e terras achterin de tuin met aansluitend een royale stenen berging voorzien van elektra;
– Achterom en parkeerplaats aan de zijkant van de woning;
– Zeer veel privacy;
– De vloeren in de gehele woning zijn smaakvol afgewerkt (leisteen/hout op de begane grond en een fraai bewerkte houten constructievloer op de 1e verdieping);
– Keurig afgewerkte wanden en plafonds;
– De houten kozijnen zijn grotendeels voorzien van dubbele beglazing;
– Het dak van de originele woning is in 2002 compleet vernieuwd en uitgerust met isolatieplaten;
– De uitbouw (2004) is volledig geïsoleerd;
– Diverse karakteristieke kenmerken zijn bewaard gebleven, zoals de monumentale voordeur, glas-in-lood deuren in de woning, het afgeronde raam aan de voorzijde van het huis en de mooie hoge plafonds;
– CV-installatie Nefit HR uit 2017;;
– Centrale ligging op korte afstand van onder meer de Kruisstraat/Woenselse Markt en het Centraal Station.

TER INFORMATIE:
Deze informatie is met veel zorg samengesteld, maar omdat wij voor de inhoud ervan in belangrijke mate afhankelijk zijn van de informatie van derden, moet deze als indicatief worden beschouwd en kunnen hieraan derhalve geen rechten worden ontleend.

Deze afmetingen van deze woning zijn door een extern bouwkundig bureau volgens de NEN 2580 norm berekend. Ondanks dat de berekening met de grootste zorgvuldigheid is uitgevoerd kunnen wij hieromtrent geen enkele vorm van aansprakelijkheid aanvaarden.

Tenzij anders is overeengekomen wordt in de koopakte een bepaling opgenomen waardoor de koper, tot zekerheid voor de nakoming van zijn verplichtingen, gehouden is binnen een bepaalde periode een bankgarantie te doen stellen dan wel een waarborgsom bij de notaris te storten ter grootte van 10% van de koopsom.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening.
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Kenmerken

Koopprijs
€ 550.000,- k.k.
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwjaar
1900
Bouwvorm
Bestaande bouw
Soort
Herenhuis
Dak type
Mansardedak
Soorten
Geen garage

Oppervlakten

Perceel oppervlakte
450 m2
Woonoppervlakte
138 m2

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1

Energie

Energieklasse
E

Plattegronden

Contact

Geïnteresseerd in deze woning?

Coppelmans Makelaardij

Elzentlaan 27

5611 LG Eindhoven

Contact Neem contact op